Magento koppelen met DHL

Over Magento

Magento is een van de populairste e-commerce platformen. Het platform werd gelanceerd in 2008 en heeft een marktaandeel van meer dan 20 procent. Magento kan gebruikt worden om een maatwerk webwinkel op te bouwen en deze online shop eenvoudig online te beheren.

Over DHL

DHL en Deutsche Post vormen het grootste post- en logistiekbedrijf ter wereld. Samen heten ze de Deutsche Post DHL Group. Het portfolio van logistieke oplossingen via de weg, de lucht en het spoor is ongeëvenaard. Met ‘n half miljoen medewerkers in meer dan 220 landen en regio’s, brengen ze alle hoeken van de planeet moeiteloos in verbinding.

Dit wil ik!

Wij kunnen dit voor je bouwen! Heb je interesse?

Neem contact op met undefined

Over Magento API 

De API van Magento is uitgebreid en biedt veel mogelijkheden om jouw omzet en efficiency te verhogen. De API van Magento heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om producten en orders te synchroniseren met een leverancier. 

Over de API van DHL 

De DHL API stelt je in staat om een directe koppeling te maken met verschillende webservices van DHL. Via deze webservices kun je verschillende functionaliteiten geautomatiseerd beschikbaar maken.

Voorbeelden van Magento koppelen met DHL

Om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden van koppeling met Magento geven we je een aantal voorbeelden:

 • Synchroniseer producten vanuit leveranciers 
 • Dynamic pricing: pas prijzen in je webshop aan op basis van concurrenten 
 • Verbeter klantervaring door het aanbieden van ontelbare mogelijkheden voor betalingen en verzendingen 
 • Communiceer automatische met je klanten   
 • Vanuit je software automatisch pakketten verzendklaar maken. 
 • Bedien je klanten in je eigen huisstijl met bezorgopties en T&T status informatie.
Stappenplan

Een koppeling laten bouwen tussen Magento en DHL

Stap 1:

Een koppeling laten bouwen tussen Magento en DHL start met een vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs. Onze adviseur inventariseert de wensen en mogelijkheden en geeft daarbij advies om alle voordelen uit het bouwen van de koppeling te halen.

Stap 2:

Na het adviesgesprek volgt de configuratie van de koppeling. Bij de configuratie zorgen we voor de mapping van de juiste velden van de gegevens die je wilt uitwisselen. De configuratie wordt voor het bouwen van de koppeling met je gedeeld, zodat je op de hoogte bent van de te bouwen koppeling.

Stap 3:

Na oplevering plannen we een evaluatie in om samen te kijken naar hoe we door het uitbreiden van de koppeling verder kunnen helpen met groeien.

Voordelen van Magento koppelen met DHL

Iedereen kent wel de repetitieve taken waarvan je denkt: “Kan dit niet anders?” Taken zoals het invullen van papieren formulieren, het overtikken van gegevens van het ene systeem naar het andere en het kopiëren van gegevens. Het koppelen van Magento en DHL heeft voor jouw organisatie vijf voordelen:

 • Het bespaart tijd
  Allereerst: het leggen van koppeling tussen Magento en DHL bespaart tijd. Een werkwijze waarbij handmatig gegevens overgezet moeten worden is voor een organisatie niet langer werkbaar. Als je Magento gebruikt wil je bijvoorbeeld geen tijd kwijt zijn in het opvoeren van sollicitaties.
 • Het voorkomt fouten
  Door het koppelen van verschillende systemen zorg ervoor dat gegevens automatisch (of na een handmatige) synchronisatie exact overeen komen. Wanneer een collega gegevens handmatig invoert is de kans op fouten aanwezig, door het leggen van een koppeling voorkomt je organisatie het maken van fouten.
 • Gegevens altijd actueel
  Een koppeling bouwen tussen verschillende systemen zorgt ervoor dat je gegevens altijd actueel zijn. Gegevens kunnen realtime uitgewisseld worden zodat elke afdeling over de meest actuele gegevens beschikt.
 • Organisatie is ingericht om te groeien
  Door het koppelen van verschillende systemen zorg je ervoor dat je organisatie is ingericht om te groeien. Door slimme koppelingen te bouwen tussen verschillende systemen binnen een organisatie zorg je ervoor dat verschillende disciplines samen komen om kansen te zien om verbeteringen door te voeren en te innoveren.
 • Inzicht in data
  Door het koppelen van Magento en DHL krijg je binnen het systeem rijkere data. Door het koppelen van verschillende databronnen krijg je meer inzicht in het proces. Het analyseren van data geeft inzichten om je organisatie effectiever en efficiënter in te richten.

Over Datalead

Datalead bouwt slimme koppelingen tussen systemen die jij als organisatie nodig hebt om te groeien. We combineren onze kennis over het automatiseren van bedrijfsprocessen met onze kennis over de achterliggende technologie. Wij zijn ervaren adviseurs en developers om jouw organisatie effectief en efficiënt in te richten.

Plan mij in!

Plan vrijblijvend een afspraak in met één van onze adviseurs.

Neem contact op met undefined