WordPress koppelen met Salesforce

Over WordPress

WordPress is het grootste Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Met WordPress bouw je op maat jouw (corporate) website. 

Over Salesforce

Salesforce is wereldwijd de leider in cloudbased CRM-software.

Dit wil ik!

Wij kunnen dit voor je bouwen! Heb je interesse?

Neem contact op met undefined

Over WordPress API 

De API van WordPress API is uitgebreid en biedt veel mogelijkheden om jouw omzet en efficiency te verhogen. De API van WordPress API heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om gebruikers te synchroniseren met andere applicatie. 

Over Salesforce API 

De API van Salesforce is uitgebreid en biedt veel mogelijkheden om jouw klantgegevens te beheren en om te zetten naar acties. De API van Salesforce heeft bijv. de mogelijkheid om nieuwe aanvragen vanuit je website direct op te volgen in Salesforce.  

Voorbeelden van WordPress koppelen met Salesforce

Om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden van koppeling met WordPress geven we je een aantal voorbeelden:

 • Plaatst automatisch nieuwsberichten op een website 
 • Toon binnen WordPress producten uit je voorraadsysteem 
 • Toon informatie uit een ander systeem binnen WordPress 
 • Stuur klanten via je website direct een offerte vanuit Salesforce  
 • Bouw waardevolle relaties met je klanten door contact met ze houden
 • Terugkerende klanten zorgen voor extra omzet
Stappenplan

Een koppeling laten bouwen tussen WordPress en Salesforce

Stap 1:

Een koppeling laten bouwen tussen WordPress en Salesforce start met een vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs. Onze adviseur inventariseert de wensen en mogelijkheden en geeft daarbij advies om alle voordelen uit het bouwen van de koppeling te halen.

Stap 2:

Na het adviesgesprek volgt de configuratie van de koppeling. Bij de configuratie zorgen we voor de mapping van de juiste velden van de gegevens die je wilt uitwisselen. De configuratie wordt voor het bouwen van de koppeling met je gedeeld, zodat je op de hoogte bent van de te bouwen koppeling.

Stap 3:

Na oplevering plannen we een evaluatie in om samen te kijken naar hoe we door het uitbreiden van de koppeling verder kunnen helpen met groeien.

Voordelen van WordPress koppelen met Salesforce

Iedereen kent wel de repetitieve taken waarvan je denkt: “Kan dit niet anders?” Taken zoals het invullen van papieren formulieren, het overtikken van gegevens van het ene systeem naar het andere en het kopiëren van gegevens. Het koppelen van WordPress en Salesforce heeft voor jouw organisatie vijf voordelen:

 • Het bespaart tijd
  Allereerst: het leggen van koppeling tussen WordPress en Salesforce bespaart tijd. Een werkwijze waarbij handmatig gegevens overgezet moeten worden is voor een organisatie niet langer werkbaar. Als je WordPress gebruikt wil je bijvoorbeeld geen tijd kwijt zijn in het opvoeren van sollicitaties.
 • Het voorkomt fouten
  Door het koppelen van verschillende systemen zorg ervoor dat gegevens automatisch (of na een handmatige) synchronisatie exact overeen komen. Wanneer een collega gegevens handmatig invoert is de kans op fouten aanwezig, door het leggen van een koppeling voorkomt je organisatie het maken van fouten.
 • Gegevens altijd actueel
  Een koppeling bouwen tussen verschillende systemen zorgt ervoor dat je gegevens altijd actueel zijn. Gegevens kunnen realtime uitgewisseld worden zodat elke afdeling over de meest actuele gegevens beschikt.
 • Organisatie is ingericht om te groeien
  Door het koppelen van verschillende systemen zorg je ervoor dat je organisatie is ingericht om te groeien. Door slimme koppelingen te bouwen tussen verschillende systemen binnen een organisatie zorg je ervoor dat verschillende disciplines samen komen om kansen te zien om verbeteringen door te voeren en te innoveren.
 • Inzicht in data
  Door het koppelen van WordPress en Salesforce krijg je binnen het systeem rijkere data. Door het koppelen van verschillende databronnen krijg je meer inzicht in het proces. Het analyseren van data geeft inzichten om je organisatie effectiever en efficiënter in te richten.

Over Datalead

Datalead bouwt slimme koppelingen tussen systemen die jij als organisatie nodig hebt om te groeien. We combineren onze kennis over het automatiseren van bedrijfsprocessen met onze kennis over de achterliggende technologie. Wij zijn ervaren adviseurs en developers om jouw organisatie effectief en efficiënt in te richten.

Plan mij in!

Plan vrijblijvend een afspraak in met één van onze adviseurs.

Neem contact op met undefined